Uitslag

De winnaar is... wolvengang. jouwweb.nl!

2: plusklasannaenthijmen.jouwweb.nl    en    wolven.startkabel.nl

3: thewolves.jouwweb.nl


Kijk hieronder voor de beoordeling:


Wolven.startkabel.nl

Lay-out: Een helder groene lay-out. Al met al een mooie, rustige lay-out. Er zitten geen plaatjes in de lay-out. Hierdoor is hij niet echt heel mooi of opvallend, maar dat kan ook bewust gedaan zijn om de site rustig te houden.  Er zijn wel een paar verbeterpunten: De titel Wolven is ook groen, net als de achtergrond, dus die kan je niet goed meer zien. Het groen van de achtergrond is heel fel, het doet een beetje pijn aan mijn ogen!

Cijfer: 8

Menu/site indeling: Op het eerst wordt ik een beetje overdonderd door alle kopjes en advertenties. Uit eigen ervaring weet ik dat die (helaas) standaard op iedere startkabel site zitten. Als ik naar de verschillende onderwerpen kijk die door de sitebeheerder zelf gemaakt zijn, is het echter een heel overzichtelijke indeling. Je kan precies aangeven naar wat voor soort wolvensite je op zoek bent.

Cijfer: 9

Wolveninformatie: Onder ieder kopje staan minstens twee websites. Bij elkaar zijn dat dus heel veel wolvensites met informatie.

Cijfer: 9

Andere wolvendingen: Hiervan staan er niet zo veel op. Een paar site's met foto's en filmpjes. Er staan wel veel wolvenparken/opvangen. Maar bijvoorbeeld films of games ontbreken.

Cijfer: 7

Eindcijfer: 8, 25


Thewolves.jouwweb.nl

Lay-out: Blauw met een beetje lichtgroen en geel. Het blauw, groen en geel zijn heel helder. Dat stoort bij het kijken naar de site. De achtergrond bestaat uit een plaatje van een witte wolf met blauwe ogen. Op de homepagina staan widgets. Die zijn heel leuk, maar leiden wel een beetje af bij het kijken naar de site. Iets meer rust door rustige kleuren en minder widgets te gebruiken zou een verbeterpunt zijn. Het blauw in de achtergrond en het blauw in de lay-out passen wel mooi bij elkaar. Alleen zou dat blauw mooier zijn als het iets minder helder was.

Cijfer: 6

Menu/site indeling: Duidelijke kopjes. Alleen wat is het verschil tussen gastenboek, jouw meing en formulier?

Cijfer: 8, 5

Wolveninformatie: Bij informatie staan maar 2 kopjes: bouw en voedsel. Dit onderdeel is nog niet af. De informatie die er staat is aan de korte kant.

Cijfer: 4

Andere wolvendingen: Informatie over een wolvengame, filmpjes en tekeningen. De informatie over de game is uitgebreid genoeg. Er staat maar één filmpje, maar dat is wel een leuke. De tekeningen zijn leuk om naar te kijken en laten de interesse van de sitemaker voor het onderwerp, wolven, zien.

Cijfer: 9

Eindcijfer: 6, 9/7

 

Wolvengang.jouwweb.nl

Lay-out: Blauw met zwart. Mooi site logo. Overzichtelijk. Zo moet een lay-out zijn. Het zou wel leuk zijn als er een kleurverloop in de achtergrond zat, dan was de lay-out nóg iets interessanter, maar dat is een klein detail.

Cijfer: 9, 5

Menu/site indeling: Duidelijke, goede kopjes. Gastenboek zet in zelf liever achteraan, maar dat is een persoonlijke mening.

Cijfer: 10

Wolveninformatie: Goed, uitgebreid. Een paar kleine foutjes (bijv. informatie over het jagen van wolven op prooidieren onbreekt).

Cijfer: 9

Andere wolvendingen: Nieuws, filmpjes, informatie over de game Wolfquest. Goed!

Cijfer: 9

Eindcijfer: 9,5

Plusklasannaenthijmen.jouwweb.nl

Lay-out: De achtergrond valt meteen op! Plaatjes van een hele hoop verschillende dieren. Dit is wel een beetje druk maar ook heel leuk om naar te kijken! De kleuren van de lay-out zijn goed gekozen alleen de combinatie blauw en groen bij elkaar past niet zo heel goed. De sitetitel staat over het plaatje van de wolf. Over het algemeen:

Cijfer: 8

Menu/site indeling: Duidelijk. De diergroepen zijn goed ingedeeld.

Cijfer: 10

Wolveninformatie: Deze site gaat over allerlei dieren, dus wordt hier ook bij gekeken bij de beoordeling. De informatie over wolven: niet superveel, maar het is een site over allemaal dieren dus dat is niet zo erg. Er staat algemene informatie en ook leuke weetjes. De informatie over andere dieren: Over heel veel dieren is iets te vinden. Over reptielen, amfibieën en insecten is er iets minder informatie dan over vogels en zoogdieren. Toch is het voldoende.

Cijfer: 8

Andere wolvendingen: Links naar andere dierensites, een stelling en een sitewedstrijd. Over wolven niet echt veel. In het algemeen ook niet superveel, maar wel "genoeg".

Cijfer: 7

Eindcijfer: 8, 25